Tengri Ultra 70 km

På den Kazakiska stäppen går loppet Tengri Ultra. Loppet har distanserna 70 km, 35km, 15 km . Loppet går ca 150 km från staden Almaty, eller Almata för oss lite äldre, i sydöstra Kazakstan.

Efter ankomsten till tävlingsarenan på fredagen, dit vi åkte i bussar från Almaty, blev vi tilldelade plats i tält, liggunderlag och sovsäck samt matkuponger. Allt bra organiserat. Platsen ligger utmed floden Ili. Maten utspisades i ett tält med tillbehör, kaffe och kaka.

Klockan 6 på lördag morgon gick starten på 70 km.

Efter ca 35 km passerade vi start och målområdet, Carina hjälpte till att ta av mig skorna så jag kunde ta ett svalkande dopp i floden, vid det här laget var det väldigt, väldigt varmt. Lars-Eric bistod med tilltugg.

Efter varvningen börjar de stora stigningarna i den varma vårdagen. Dyngbagge och sköldpadda hittade jag på vägen förutom alla fåglarna förstås. Upp och ner hela tiden och tekniskt svårt i trånga bäckraviner. På dom öppna vidderna ingen skugga, ingen svalkande vind, stekhett helt enkelt.

Efter dryga 11 timmar i mål helt utpumpad och dehydrerad. Så slut att att jag missade prisutdelningen då jag segrade i M61+. En lång dag var över, en upplevelserik dag på stäppen.

Click on a picture, navigate with the arrows on left and right.

Några bilder från Almaty

Några bilder från Istanbul

Video från målgången