Marrakech Marathon

Med Spring Marrakech åkte jag till Afrika och Marocko för, bland annat, springa en marathon, min första på den afrikanska kontinenten och det 17:de marathonlandet.

Starten, bara 300 meter från hotellet, strax efter soluppgång var lite kylslagen med kanske 7-8 grader, som snart skulle stiga. Långa rakor i början, efter ca 14 km samsades vi med halvmarathonlöparna fram till deras målgång. Sen blev det lite tomt på gatorna igen, istället tog biltrafiken över och tutandet, på oss eller på andra bilar förtäljer inte historien. Vid några tillfällen var det äkta kaos då jag fick kryssa i den stillastående trafiken för att komma fram. Väl framme i mål så var det nära till hotellet och en välförtjänt dricka tillsammans med de övriga reskamraterna och Simon som kommit ner för att springa halvmaran.

Click on a picture, navigate with arrows on left and right.

Idag blev det 42,2 km Marathonstatistik