Elberadweg

Cykelvägen utmed den tyska floden Elbe var planen för Bernt och mig. Välskyltat på tyskt vis, ja nästan i alla fall. Välordnat med boende och mat utmed vägen. Ibland lite svårt att hitta boende. Mycket fullbokat trots att vi sprang i slutet på säsongen, en del stängt. Hitta någonstans att äta var enklare.

VI började resan med en vandringsdag i Sächsische Schweiz på gränsen till Tjeckien. Ett riktigt fint naturområde som sträcker sig över gränsen till Tjeckien.

Cykelleden bestod mestadels av asfalt med inslag av betong, gatsten och grusvägar. Inget värre än att våra vagnar klarade det utan besvär. Dagarna delades upp i matpaus vid halva distansen och hälfterna i stå/energipauser. Sen gick det år tid att filma, fota och artbestämma fåglar. Under de 21 dagarna lärde vi oss 21 fåglars vetenskapliga namn.

Mycket historia blev det på vägen. Från 900-tal till andra världskriget.

En 8 min lång film finns här

Bilder från löpningen finns här!

Totalt sprang jag 506 km på 14 löpdagar.